Тютюнът

Темата е много обширна и доста субективна, заради различните вкусове и предпочитания на всеки човек.

Хубавият тютюн е нарязан ситно, но не прекалено ситно. Крайностите не са хубаво нещо – има тютюни, които могат да се ръсят като чубрица, буквално, както и има такива, в които се намират цели „парцали“ (едри парчета листа). Това не е добре. Ако е прекалено ситен, вероятно производителят е сложил вътре много клечки и стъбла и нарочно го мели фино, за да не личат. Ако пък е прекалено едър, вероятно не е добре обработен и листата не са поели качествено от ароматите, а и не се пече толкова добре, колкото по-ситния.

Това, че имате клечки в тютюна не е непременно зле. Благодарете се, че изобщо различавате клечките – значи можете да ги извадите при зареждането на чашката. Разбира се, ако тютюнът е предимно стъбла, просто не купувайте повече от тази марка.

Хубавият тютюн не е прекалено сиропиран. Това е често срещана заблуда. Повече „сироп“ не е задължително по-добре и често значи, че производителя удря в кантара. Имайте предвид, че сух тютюн може спокойно овлажните, като го смесите с малко от тоя „мед“, който продават по магазините и няма нищо общо с мед. Най-често на опаковката пише „медунчо“ или някаква подобна глупост и съдържанието е глюкозен сироп и аромати. В магазините за наргилета се продават и сиропи с различни аромати за овлажняване на сух тютюн.

И още нещо за сочността на тютюна. Да, ако е сух – трябва да се овлажни, за да се пуши нормално, но прекалено сочният тютюн не прави добро пушене! За съхранение нека си е в сиропа, но ако при зареждане на чашката тече сироп от него – само си създавате проблеми с чистене. Масовата теза е „да, ама в сиропа е вкусът и ароматът!“ – на така мислещите предлагам да пушат само сироп, без тютюн! Качественият тютюн е поел аромата в процеса на приготвяне и сиропът е по-скоро среда за транспорт и съхранение; помага за готвенето на тютюна, а не е материал за пушене.

В сферата на ароматите изборът е строго индивидуален. Всъщност една от целите на този сайт е точно такава – да можем да си споделяме кой какво мисли за тютюните, които пушим. Нямам намерение да лансирам един или друг аромат, само искам да ви обещая, че по-скъпите тютюни си заслужават парите. Ако не вярвате на мен, повярвайте на коментарите в раздела с тютюни.

Така и така опряхме до цените, да видим как седят нещата. В момента (лето 2010) в България евтин тютюн е на цена от 2.00 до 3.00 лева за 50 грама. В тези тютюни често има големи клечки и чепове (винаги ги вадете от чашката!), жмел с една дума. Имат силен аромат когато са сурови, но често оставят синтетичен вкус (като на горена пластмаса) в устата при пушене. Често се продават в червени или прозрачни пластмасови торбички без име или производител.

По-представителните са Ал Ваха и Накла (Al Waha, Nakhla) – поне имат картонена кутийка и описание, макар че като качество са на дъното на класацията. У нас (до колкото знам) има само един по-качествен тютюн – Ал Факер (Al Fakher). Кутийка от 50 грама струва 5.00 лева, но цената си заслужава определено, не мога да натъртя това достатъчно. Ароматът и вкусът при пушене са на друго ниво. Тези три марки се продават в „Царството на Наргилетата“, както и по други магазинчета около Женски пазар.

Често ни пишат хора с въпроса „от къде мога да намеря в България тези марки, които коментирате?„. Става дума за марки от класата на Starbuzz, Romman, Fumari, Tangiers – в световен мащаб едни от най-добрите. Специално Fumari е най-скъпият тютюн в онлайн магазина в САЩ, от който пазарим.

Отговорът е: не можеш се намери! Това е и причината, заради която внасяме всичко, което пушим. Цената е значително по-висока, от сорта на 20 лева за 100 грама, но си заслужава. Ако ви интересува, драснете един мейл и ще видим с какво можем да ви помогнем!

Друг въпрос е „защо 50 гр обикновен тютюн за лула струва 20 лева, а този за наргиле е толкова евтин?“. Защото в тоя за наргилето има какво ли не. Всъщност 50-70% от теглото е глицерин и меласа, а не тютюн. Качеството на самите листа е, кхм, на второ място всякаш, особено като се има предвид, че се ползва washed tobacco. Докато за лулата всичко е в тютюна – и вкус, и аромат, и текстура, и дим, целият експириънс.

След нуждата да се сдобиете с качествен тютюн, следващото по важност нещо е зареждането на чашката. Започнете, като разбъркате тютюна много добре – дали ще е в кутийка, бурканче, торбичка. Когато седи, соковете на тютюна се оцеждат и така той остава неравномерно напоен. Използвайте бамбуково шишче или малка лъжичка и го омешете добре. Не ви препоръчвам да си ползвате щипката, защото после като хванете с нея въглена ще пуши и мирише.

Сега е моментът да да проверите „нивото“ на сиропа. Хванете с два пръста щипка от добре разбъркания тютюн – ако от нея капе сок, значи е в повече. Стиснете тютюна с пръсти, за да изцедите част от соковете и чак тогава зареждайте.

Започнете да сипвате в чашката, като раздробявате всички малки и големи сплъстени бучки и листа и внимателно отстранявате всички клечки и подозрителни субекти, които не приличат на тютюневи листа :) . В никой случай не тъпчете тютюна в чашката! Притиснете го леко, за да прилепне към дъното и стените, но не се стремете да набутате възможно най-много тютюн. И преди всичко – гледайте да не стига до ръба на чашката. Трябва след като завиете чашката с фолио, тютюнът да не опира в него!

Кога един тютюн е изхабен? В повечето случаи след 3-4 въглена от плоските. Някои марки понасят повече, други по-малко. Понякога ползвам само 2 въглена, ако съм заредил по-малко тютюн. Като време – поне час с добре напалено наргиле, а някога над два часа се проточва. След като натрупате малко опит, ще почнете да го усещате по промяната на аромата и вкуса – почва да горчи дима и спира да прилича на тютюн за наргиле, а е все едно си подпалил дърво или цигара с яко жмел.

Като се изхаби тютюна сменям чашката, или (ако нямам втора) зареждам същата наново, като махам само горното фолио, вадя изгорелия тютюн със щипка, слагам нов, слагам ново фолио (внимателно, че пари чашката) и продължавам. На 2-3 зареждания е добре да се сменя водата в стъклото, дори да е само за да се добави нов лед.

Нещо важно за съхранението на тютюна. Без значение в каква опаковка сте го купили, препоръчвам ви горещо да го преместите в нещо, което се затваря плътно. Бебешко бурканче, такова от горчица или с метална скоба и гумено уплътнение, или в краен случай – resealable bag, ziploc bag, онези торбички, които могат да се запечатват плътно отгоре. Такова съхранение ще ви позволи да го запазите по-дълго, соковете не изветряват толкова бързо и ароматът се запазва.

За вредата от наргилето сме направили отделна страница; ако мислите, че можете да допринесете с конструктивно мнение по въпроса – пишете там!

Освен това, на пазара има няколко различни марки herbal shisha – няма точен превод на този термин, може би най-близкото е „билков тютюн“, като тютюн в случая индикира само, че се пуши в наргиле, а не че съдържа листа от растението тютюн. Това са продукти с нулево съдържание на тютюн (никотин и катрани). Тези „тютюни“ се ползват широко по белия свят, където има строги забрани на тютюнопушенето по обществени места, включително в наргиле баровете. Такъв още не съм опитвал, но това е идеалният компромис, според мен.

Отделно стои въпроса с приготвянето на домашен тютюн, но това е висш пилотаж, а и по темата е писано много, ето един пример. Общият извод е, че ако нямате достъп до суров тютюн на ниски цени и доста свободно време, занимавката не си струва. Ако някой е правил експерименти – да сподели!

Последна редакция на 24 март 2010 от Боби

163 Responses to “Тютюнът”


 • Красимир Бечев

  Пуша наргиле от около 3 години и съм абсолютно съгласен с всичко написано за наргилето в сайта.За съжаление много малко са компетентните на тема „Наргиле“ в България … Мераклия съм да пробвам някой от по-качествените тютюни,които не се продават из наще земи,но си е занимавка да се поръчва по нета.Между другото напоследък на Ал Фахера рязко му падна качеството,но като няма друго сносно за пушене ще си се ползва..Моля ви споделете,ако намерите някъде в БГ качествен тютюн.

 • И аз подкрепям написаното по-горе.
  Добре и изчерпателно.
  Едно време бяхме направили един туториал с картинки кое и как, но разкарахме целия форум, в който беше..
  Може би на този сайт му трябват повече картинки, за да е по-лесно смилаем.

  Евалата за инициативата ;) Успех!

 • Определено питането за картинки е най-често срещано и ще работим по темата, когато позволява времето :) На теория сме планирали и видео да заснемем, ама то в тая мъгла димна шса види ли нещо въобще?! :D

 • Zdraveite,

  Pozfravleniq za strashno polezniq I informatoven site. Sled kato prochetoh vsichki statii se zapalih po tova da opitam shisha s tiutiun Fumari. V tazi vruzka iskah da vi popitam dali moje da se poruchva takuv tiutiun s vasha pomosht? Osven tova, nqkakva ideq koi ot tiutiunite al fakher, predlagashti se v BG, stavat za pushene?

  Izvinqvam se za latinicata.

  Pozdravi,
  Valeri

 • Здравейте,искам да ви препоръчам тютюните с марка Bahara,просто невероятно усещане и вкус.Преди месец пуших редбул и оргазъм,сега съм зел мента.Мисля да сложа ментов тютюн на Bahara и мента или натурален сок отдолу дали ще се получи добре.Всеки отговор ще ми помогне до довечера! :)

 • Мерси за препоръката. Има едно леко „обаче“ – хубавото разглезва и опиташ ли един път Starbuzz, Romman, Fumari – едва ли ще се върнеш назад в класацията :) И на мен не ми се вярваше, но примерите са десетки хора…

 • от Варна съм и забелязах един вид тютюн – Alkhawaja, струващ 7 лв. Знаете ли нещо за качеството му ?

 • Страхотен сайт! :)

  Искам да питам когато съхранявам тютюна в бурканче с винтова капачка да махна ли пликчето, в което седи тютюнът или е по-добре да го оставя?

 • В общи линии е все едно. Пластмасовото пликче няма да помогне за намаляване на изпарението, след като ти е в буркан тютюнът. От друга страна, ако е кофти пластмасата е възможно да отделя кофти вещества, а и съм виждал разложено пакетче, чиито парчета трябваше да вадя от стар тютюн…

 • Здравейте. Хареса ми темата за тютюна и се поразрових из нета. Искам и вашето мнение за това че овлажняването на тютюна става с глицерин. (продава се в аптеките около 1.10лева за 50ml) Препоръчителната влажност е от 25% до 35%. В Германия тютюна за наргилета се продава с влажност по ниска от 5% съгласно тяхното законодателство (според мен не е лошо, има повече тютюн) и препоръчват добавяне на глицерин 1-2 супени лъжици на 50g тютюн 1-1.5 часа преди употреба. Продават също и ароматизирани овлажнители. Аз харесвам ментовия привкус и ми идва идеята да добавя малко ментово масло. Не съм пробвал всичко това, по при първа възможност ще го направя.Очакам вашето мнение. Благодаря ви предварително.

 • Здравейте, много хубава статия :) Интересно ми е от къде в България(София) може да се купи такъв herbal shisha? :) От доста време търся и не намирам, а доста ми се иска да пробвам :)

 • Пепи, аз лично не съм ползвал директно глицерин, но 2 супени лъжици ми се вижда адски много за 50 грама тютюн! Може би ако е изцяло сух, знам ли… Това, което съм ползвал, е една смеска, която се продава в магазините и май не е чист глицерин. На изостанал 5-6 месеца тютюн, около 70 грама в бурканче, добавих 2 малки чаени лъжички.

  По отношение на аромата. Ако харесваш ментата, защо просто не си купуваш тютюни мента? Или citrus mint, lemon mint, berry mint, choco mint и прочее?

  Sammy, до колкото знаем – от никъде. Най-лесно е с поръчка по интернет от Англия – SOEX, Hydro или друга известна марка.

 • Здравейте :) благодарности на господата създали този сайт мн.полезна информация.Аз от 2008г.пуша наргиле в заблуда до момента в който прочетох написаното тук и мога да ви кажа,че сега на истина пуша наргиле като хората спазвайки всичко много стриктно.Евала момчета да сте живи издрави, имате 1 почерпка от мен ако някога се срещнем някъде по света :)

  Това е от мен искам да кажа на всички, който четат, че това е начина за правене на наргиле ЕВАЛА :)

 • Yoana Petrova

  Здравейте,относно herbal shisha SOEX мисля,че може да бъде намерен в София,защото със сигурност се предлага във Варна.Аз лично не съм очарована от него,но все пак това е въпрос на вкус.

 • @Боби да и аз така предполагах :) А да те попитам дали някъде има информация как човек може да си направи тютюн в домашни условия? Бих се опитал да си направя с някакъв чай :) Мисля, че ще стане хубаво :)

 • Боби, SOEX може да се намери в Ebay(http://shop.ebay.com/i.html?_kw=soex&_fcid=34&_jgr=1&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&gbr=1) взех си от там но определено не ми хареса.Има и други билкови смеси но са по скъпи. Явно цената определя качеството.Има Английски специализирани онлайн магазини,но определящо е цената на доставката. Ти какви магазини ползваш?

 • Тютюна от значение ли е в това, колко те замайва наргилето ? И ако е от значение, кажете някои по-силни. Питам, защото съм пушил тютюн, който няма никакъв ефект, но съм пушил и такъв от който ми натежава главата :Д

 • Тютюнът има голямо значение, по-точно съдържанието на никотин, който действа „успокоително“. Ако си пушач, наргилето ще те замайва много по-малко. Честно казано, ние никога не търсим подобен „надрусващ“ ефект, но ако това те влече, пробвай Tangiers. Това е единственият тютюн, който мен лично ме е „размазвал“ до състояние да се дигам трудно от дивана (освен наргилето не пуша друг тютюн и нямам развита резистентност).

 • И аз не пуша нищо друго :) питам за въпросния ефект, защото понякога просто искам да забравя за всичко и т.н, а не пия тежък алкохол и не си падам по напиванията :)

 • Здравейте отново, купих си 2 тютюна и се оказаха стари имат ло6 фукс да не кава никакъв,мокрих ги с глицерин с вода има съвсем малък ефект
  ако имате някъкви идеи пишете плс

 • Михаил Михайлов

  ако ги смесиш с хубав тютюн ще развалиш и хубавия … има аромати отделно се продават .. не съм виждал но съм чел за тях :) По-добре си вземи други … дано не си дал много пари :)

 • Не, Любо, няма. Ние затова стиковеме поръчките, за да се разпредели цената и пак едно Фумари идва към 25 и нагоре. Но си заслужава всеки цент – от 3 години почти не консумираме нищо тукашно.

  Бобо, имам една чудесна идея за теб – не купувай стари тютюни :) Още една от многото причини да се въздържаме от наличните в БГ и да си внасяме всичко.

 • Ами пусни един мейл на hazerot@gmail.com или пиши в скайп на hazerot като правите следващата поръчка, за да се включа ако не е проблем и най-после да видя и аз що е то Fumari и Starbuzz.

 • Системата работи така: пиши на info@zadimeno.com със списък Фумарита, които те интересуват и ще ти пратим обратен мейл. И скоро, защото утре правим заявката и ще изпуснеш влака.

 • От магазина на Ботев купих за подарък наргиле, станиоли, въглени и тютюн (Al Fakher). Поне си мислех, че купувам тютюн. Взех 3 малки прозрачни кутийки с красиви имена „Пирати“, „Султански нощи“ и не знам още какво. После забелязах, че на кутийките пише „Аромат“ + „съдържа сушени плодове, мед, глицерин“. Никъде не се споменава тютюн. Количеството е малко и изглежда като някаква лепкава маса. Та въпросът ми е сега трябва ли да търся и тютюн, че не ми се ходи чак до „Царството на наргилетата“ пак….

 • Ъъъм, моля? Какви прозрачни кутийки, какви пирати, какви нощи?

  Първо, Факирът не е в прозрачни кутийки, а в непрозрачни картонени, светло зелени, облечени с целофан.

  Второ, такива аромати от Факира няма.

  Трето, количеството на Факира е 50 грама (поне на този, който се продава в БГ), а на другите марки е съответно обозначен на опаковката (най-често 50, 100, 125, 150 и 250). До сега не помня да е имало удар в кантара, а винаги меря на ел. везна. Не че съм купувал кой знае колко от БГ, от както минахме на Фумари и Старбъз…

  Четвърто, тютюнът за наргиле ВИНАГИ е лепкава маса. Ако не е, значи е изветрял, негоден или проблемен. Ако има прекалено много сок, просто го разбъркай, а ако е наистина много (понякога долните арабски марки правят такива партиди) – остави го да се събере в долния край на пакетчето и зареждай от горния.

  Успех!

 • Благодарности за отговора! :) На щанда в „Царството“ пишеше точно Ал факир и имаше безброй такива малки прозрачни кутийчици (2,50 е цената) с аромати от плодове до пирати (не искам да си представям как наистина мирише пират :D), явно са си направили някакви техни си разфасовки… знам ли? Да разбиам, че в това си има и тютюн, не е само някаква добавка към тютюна, така ли?

 • Не мога да коментирам какво са направили Царството, макар и дълбоко да ме съмнява да фалшифицират Факир. Собственикът е почтен човек и би ми паднал в очите с подобна стъпка. Иначе 5 лв е 50 грама Факир в БГ, което е доста ниска цена.

  Но в оригиналния Факир има тютюн и се продава в такива кутии:
  http://www.alfakher.com/products/50g/Apple.JPG
  http://www.alfakher.com/products/50g/G_strawberry.JPG

 • Вълнува ме нещо сериозно, преди 6 месеца отказах цигарите, ако започна да пуша наргиленце с тютюн за него, има ли опасност да ги почна пак?

 • За жалост никой от нашата тайфа не е бил страстен пушач, за да ти дам пример. Повечето всъщност изобщо никога не са пушили (поне цигари ;) )!

  Познавам двама души, които са спрели цигарите със наргиле, обаче сега държат всеки ден да си запалят наргилето… Може би доказва, че адикциите винаги са фиксирани, само сменяме една с друга.

 • az si pravq tiutiun vky6ti i stava u4udva6to hubav :)koito se interesuva da proveri v youtube,ima klip4eta.

 • Здравейте! Сайтът е чудесен! Аз от много време съм фен на наргилетата и до няколко дни най- после ще си купя 40см-во наргиленце от Мол оф Ориент ( или нещо подобно беше сайтът). Въпросът ми е относно тези тютюни, които така хвалите: има ли сайт, от който да видим какви вкусове/аромати има и да се включим повече хора в поръчките, които правите, ако не е много нахално от моя страна това питане. Благодаря ви!

 • Здравейте колеги :)
  Днес си купих тютюн Al Fakher, не мога да кажа дали е оригинален(беше с някакъв бандерол) и трябва да кажа че съм ОЧАРОВАН просто нямам думи :)

 • Imam vypros… zashto siropa NA nqkoi e kafqh (dubaiska shatra,El nakhla) a NA drug I (al facher, arabesk,) cherven? Ima li to a neshto obshto s kachestvoto?

 • Здравейте, много ми хареса сайта и ако може да попитам за тютюна „Dubai shatra“, лично аз само от него съм опитвал(от скоро дърпам наргиле), а на опаковката са посочени само: fruit flavour, honey, glycerine. Това да не би да е един от онези „билковите“ ? Цената беше 4лв(50гр.), „Арабски нощи“ се казва :), ако има значение.

 • kiko, цвета на сиропа няма нищо общо с качеството. Теоретично би трябвало да е кафяв, защото тютюнът оцветява в кафяво.

  Марчев, Шатрата не е билков. В България не зная дали някъде се продават официално такива. Иначе от Англия и Германия можеш да си вземеш без проблем!

 • Днес имах наблагоразумието да си купя Mazaya…продавача ми каза че Факира вече го няма( в което дълбоко се съмнявам) и ми препоръча този като каза че бил със същото качество… както и да е купих си 50гр лимон… О чудо ! Не само че нямаше вкус на лимон ами въобще нямаше вкус… (тютюните от шатрата са в пъти по-добри дори бих казал че гордо стоят на второ място след Факира) така че по добре не си го купувайте само ще дадете 3.50 на вятъра.

 • Марев, на женския пазар има официален магазин на Шатрата :) там има всичко и тютюните (50гр) са по 2.50 :)

 • Някои има ли инфо за тютюн с марка Bahara? Продава се срещу Шатрата на женския пазар.

 • Аз лично не съм я чувал – разгледах из нета, не е особено популярна, ако се съди по HookahForum!

 • ilyricum-sacrum

  AL-FAKHER… това е най-хубавият тютюн който може да се намери в бг-софия, макар да е рядко…инак стават и други като на накхла (метална кутия), ал мазая…

 • Това за овлажняването на тютюна е много вярно,има тютюни които са много сухи и трябва да се овлажнят!Глицерина от аптеката е химически и не върши работа!!!Трябва ви разтителен глецирин 99.5 % продава се в малки шишенца в чуждестрани саитове!които е специялно за тази цел направен,така че не си правете експерименти със здравето! Относно тютюни и наргилета,смея да твърдя ,че в България не се предлагат качествени!Имаше един тютюн които се казваше КЕФ ,продаваха го на женския пазар но и тои изчезна от магазините!

 • Дубаиска шатра не е истински тютюн! Това е талаш(старготина) добита от преработвенето на дъски и летви,по дърводелските цехове!Напоен с глицерин арома и оцветител!за това е само 2.50лв, Ал-факера е менте няма нищо общо от Оргинала,пушил съм го един или два пъти и не бих повторил!Всички тютюни за Наргилета се произвеждат в Бг. не се заблуждаваите!Основната цел е печелене на пари и заблуда на клиента! Аз лично пуша тютюни само от германия със бандерол и дата на годност!

 • Илияне, зависи ти от кои Факир си пушил защото се продава и един на 2,50…
  но просто не смятам че е нужно да се коментира как от 4 долара тук идва на 2,50лв.Има си и оригинален които е 4 5 лв.Въпроса ми е този Факир които си е с бандерол и т.н. винаги ли си е бил толкова сух и ситен? 3ти път си взимам опаковка 50 грама и съм направо ужасен! В сравнение с него шатрата ми изглежда като Fumari :D.Днес стигнах до много важно заключение- Al-fakher не може да се пуши добре във Vortex. Vortex-a е за по-сиропирани тютюни.За по сухите аз използвам стандартната чашка от наргилето. Това е от мен за сега поправете ме ако греша някъде.

 • Всичко е според вкуса на даден човек!Пушил съм всякакви тютюни, а Ал-факера определено не е от любимите ми тютюни!Преди около две години се кефих и на Шатрата,понеже не бях пробвал друго!Пушил съм и Фумари,но 25 лв за 100гр ми се виждат много за хора работещи в бг!Снабдяват ме с тютюни от Турция 200 г фирмата се казва Serbrtli,мек сочен тютюн и струва около 5 лв има си бандерол дата на производство и дата на годност!Това в бг тютюните не съм го виждал!За мен фаворит си остава Al-Waha оргиналната!За сега е намирам само в Немските саитове за наргилета и тютюни!

 • http://www.youtube.com/watch?v=BLEpjjV14uI&list=UUkxqV5ReE-o6PT41uH-IYzg&index=69&feature=plcp това е специално за всички любители на Al Fakher.Опитайте го няма да съжалявате. :)

 • Изкам да кажа и моето лично мнение за Американските тютюни!(ФУМАРИ)-Aз лично не харесвам този тютюн!Поради две пречини:Първо е много скъп:Второ съдържа прекалено много Никотин!Старбъз-Много е силен,не е за хора със слаби сърца!В Германия 200гр струват 25евро!Изобщо не съм фен на Американските тютюни!За мен Фаворити си остават Ал-Ваха и Шербетли!Къто аромати,вкусове и парична стоиност са на първо място!

 • Досега най хубавият тютюн който съм пущил е „AROMA“- бяло грозде купен от Дубай. Просто е невероятен но в БГ не съм виждал такъв

 • Ако някой знае от каде може да се поръча онлайн ще съм му много благодарен. Иначе сайта им е aromagroup.com. Там са им всички продукти

 • Държа да отбележа един факт който ще учуди 95% от хората тук. Дубайска шатра е уникално хубав тютюн.На фона на моя скромен опит мога да кажа че това е най-добрия тютюн в България.Това че няма вкус и т.н. е породено от факта че просто не знаем как да опаковаме чашката.Преди седмица бях в магазина за горна част.След около 30min спор с един от продавачите той ми направи една чашка за да ме увери че наргилето си ми е наред(понеже ОТКАЗА да ми продаде горна част). Просто онемях когато си дръпнах…вкус, аромат, количество и качество на дима, всичко беше повече от перфектно.Трябва да ви кажа че аз от 1 седмица не съм пипал кофичката с Al fakher. Ако някой се интересува ще постна клипче.

 • Даи Клипче :)

 • Тук искам да споделя моят опит с фумари и тези, които съм пробвал да ги подредя спрямо, колко са ми харесали.
  1. Амброзиа (Ambrosia) – заедно със шоколада са задължителни според мен.
  2. Ментовият Шоколад (Chocolate Mint Chill) – на моменти дори го слагам номер едно, но плодовият вкус на амброзията лично на мен ми харесва повече.
  3. Бялата праскова (White Peach) – най-доброто нещо, което съм пробвал от по-неизвестните.
  4. Боровинковата Кифла (Blueberry Muffin) – много от познатите ми го харесват и го нареждат на първите позиции в класациите си. Тук съм склонен да смятам, че тютюнът е добър просто не е моят тип :)
  5. Папаята (Island Papaya) – нещо средно между невероятната амброзиа и киселият с изкуствен привкус тропически микс.
  6. „Крушата“ (Prickly Pear) – след четене и гледане на картинките стана ясно, че е кактус, но когато дойде и го пробвахме бяхме единодушни, че вкусът е на круша. Хубав, сладък вкус без кисел привкус.
  7. Ябълковият микс (Fumari) – Определено ябълката не е след любимите ми вкусове, но този тютюн не помогна да си променя мнението.
  8. Мечетата (White Gummi Bear) – Въпреки, че няма нищо плодово в името бих го наредил след плодовите вкусове на фумари. Напомня за тропическият микс и папаята, но не е толкова кисел колкото микса.
  9. Ягода (Strawberry) – Може и да е била кофти бройка, може и да си е такъв тютюна. Определено ни разочарова. Очаквахме доста по-вече сладост и плодов вкус. Сравнен беше с миризливи чорапи и за съжаление бих се съгласил с това твърдение. Много по тютюнев вкус отколкото плодов.
  10. Тропическият микс (Tropical Punch) – Плодов вкус с откроен кисел привкус и един доста изкуствен основен вкус. Става за пушене, но не е от тези, които бих купил отново.
  11. Ванилия (French Vanilla) – Дадох му няколко шанса. Пробвах и да го миксирам, но определно най-слабото, което съм пушил на фумари. Бих го описал като липса на вкус или все едно пушиш дърво. Но въпреки лошият за мен вкус това е тютюнът с най-добър дим.

  Сега имам доста отворени пакети за допушване, но най-вероятно в следващата поръчка ще експериментирам и с още вкусове на фумари.

 • Искам да попитам ще може ли да ми поръчате тютюн, да го получите и да ми го изпратите по куриер с наложен платеж? И ще има ли проблем ако е на името на сина ми, защото аз най вероятно няма да имам възможност да го взема?

 • Здравейте, чудесно е да има място като това, на което всичко да е обяснено прилежно и приятно. Бравос!:)
  Имам въпрос: откъде мога да се сдобия с така наречените herbal shisha в България. Имам бар и досега съм работил с дубайска шатра и разни други, но мисля че всички те са със тютюн. Предвид забраната която влиза утре ми се ще да не махам и наргилетата .. по обясними причини:)
  Благодаря за инфото предварително :)

 • Можеш да си ги купуваш свободно от кой да е онлайн магазин в Англия или Германия, например http://www.shisha-world.com и http://www.shishahookah.co.uk

  SOEX и Hydro сме пробвали, стават. Не са на нивото на Fumari, Starbuzz, Romman и прочее, но какво да се прави. Чували сме добри неща за Evolution (от чаени листа), но не сме го пробвали още.

 • Здравейте!
  Не съм пушач, но от близо 2 години си паля редовно наргилета и съм експериментирал много с всичко.
  Напоследък все ми стават тежки наргилетата и повече от 2,3 секунди не мога да дръпна – вкуса също не е хубав. Препоръчайте ми някои по-леки тутуни(аромати). На дубайската шатра 50% съм ги минал. Сега ползвам тези от Арабеск(Студентски град), но все тежки и силни стават наргилетата..

 • Хора, искам да попитам нещо, относно разфасовките на Al Fakher от 500 гр. Някой пробвал ли ги е? Имам предвид, читави ли са? Ако попадна на менте половин кило, хем няма да ми се пуши, хем няма да ми се хвърля… :)
  В „Царството“ са останали само такива и затова питам…

 • http://www.alfakher.com/products/500g/berry500.JPG

  Оригиналният Факир от 500 грама е в такава кофичка, която се намира в такава кутия, която е опакована с целофан и се отваря от онази вертикална бяла лентичка. Ако това продават в Царството – мисля, че можеш да вземеш спокойно.

 • Не беше това, а от онези в тъмно-жълтите пакети, дето нито можеш да го видиш, нито да го помиришеш. Не посмях да взема от него…

 • А кога може би ще започнете да поръчвате и изобщо ще стане ли това някога пак?

 • За жалост това не зависи от нас. Ако хората бяха ОК с плащането на 80% мито и след това още 20% ДДС (и върху транспорта!), всеки щеше да си поръчва сам от САЩ. При цена 45 лева за 100 грама Фумари. На печелившите – честито!

 • Имам наргиле от скоро. Сега пуша тютюн банан, ягода и шоколад. Интересно ми е дали мога да смеся в стъклото плодово мляко (от рода на ДЗП)ягода и сок банан. До сега пробвах само със сок банан, но се губи вкуса на ягодата и шоколада. Та интересно ми е дали някой е пробвал такава комбинация.

 • Нено, не ти препоръчвам да слагаш прясно мляко в стъклото. Пробвали сме няколко пъти неща от типа мляко с мента и мляко с мастика, но става ужасна пяна, наргилето става на гъз и после чистенето е голямо. Не си заслужава. Ако искаш аромат на ягода, просто си земи един сок ягода или етерично масло.

 • Dnes si kupih SOEX…ami ne e losh ima hubav dim..no ne e kato istinskiq tutun..ne e losh no ne e tova na koeto sam sviknal!

 • Здравейте, с компанията сме решили да поръчваме Starbuzz или Fumari от hookah-shisha.com и разбрах, че можем да имаме проблеми с преминаването на тютюна през граница. Ако стане нещо има ли някакъв начин да си го освободим и да стигне до нас без да се разкарваме до другия край на страната?

 • И за клко време горе-долу пристигат тютюните от Америка?

 • Pichove kajete nqkoi vq6 lyubim aromat che se chudq veche kvo da probvam ?

 • Валентин, би трябвало тютюните да дойдат до най-близката до вас митница. Без освобождаване няма как да стане :) Теоретично може чрез митнически агент (фирма, която взема комисион за работата, която върши), но това ще ви оскъпи допълнително поръчката.

 • Някой купувал ли е на скоро Ал Факер от тук (не говоря за онлайн поръчка от чужбина)? Питам, понеже за пореден път попадам на гадна партида и това ме отказа почти окончателно да пазарувам всякакъв тютюн от България. Купих си тези две кутийки и то напълно преднамерено:
  http://www.prikachi.com/images/458/5571458C.jpg
  Уж се вижда ясно, кое е истинското. Ментето няма да го коментирам като вкус, понеже сигурно оборската тор, ще се пуши с по-малко отвращение. Странното е, че като отворих лявата кутийка, тютюнът беше доста сух и имаше леко вкиснал вкус. Бих го определил малко с миризма на джибри, а при джибрито, доколкото знам, се получава добре единствено, когато пушека е дестилиран. Купих още две кутийки (ягода и диня) – по същия начин – сух тютюн, съответно рехав дим и почти никакъв вкус. И трите кутийки имаха трайност поне още 9-10 месеца. Сигурен съм, че не са от сирийските ментета, но се чудя, възможно ли е на три вкуса едновременно да докарат гадни партиди?

 • Искам да попитам нещо, една приятелка ми подари наргиле с някакъв тютюн като мармалад,сега трябва ли да си взимам въглени или без тях не може да се запали наргилето?

 • Без въглени няма как да се получи за съжаление. Прочети раздела за въглените и си избери някакви. Продават се по арабските магазинчета и не са скъпи. Аз ти препоръчвам от кокосовите…

 • Към Valentin – Тютюните пристигат средно за около 7-8 до 10 дена от момента на поръчката. Говоря за нормалната доставка, а не за експресната. Като ти дадат тракинг номера проверявай освен в usps.com и в bgpost.bg в секцията „Проследяване на пратка“. Там информацията даже е по-подробна.
  Сега, така и така пиша в раздел „Тютюни“ да споделя още малко от болната за мен тема Al Fakher. Преди няколко дни мои приятели се върнаха от Дубай и ми донесоха две кутии по 250 гр. Two apples with mint и любимото ми бяло грозде. Какво да кажа – страхотен тютюн, мек, ароматен и много, много сочен. По качество с нищо не отстъпва на повечето американски марки. Ако повечето от вас помня как по Тошово време продаваха ориз второ, първо и екстра качество, явно е същото и при тютюните там. Само че онези от емирствата си запазват най-качествения тютюн за тях – точно обратното на българската логика, където ние изнасяме най-доброто навън, а за нашия пазар оставяме боклуците. Така че ако имате познати които летят до там и обратно, използвайте случая. За 3-4 кутийки по 250 гр. никой не прави проблем по летищата, а с кило тютюн се изкарва доста време… :)

 • Привет,

  Има ли някои, който би желал да си поделим една пратка с тютюни от Германия http://www.shisha-world.com, пратката е 20 евро. Ако има други по-изгодни предложения също съм за…

 • Georgi Georgiev

  Здравейте, имате ли представа от къде мога да закупя голямо количество Al Fakher?
  Трябва ми за следващите няколко дни и искам да е качествен.
  Ще съм ви много благодарен, ако препоръчате място.

 • Ще поръчвате ли скоро ? Може ли да ви поръчам от електронните цигари на starbuzz ?

 • Пичове, нека ви светна как става далаверата със тютюните от Америка!
  За целта се изисква малко англиски:
  Изпратете меил със следния текст за да ви обработят поръчката,или попитаите директно оператора на саита?! ВИНАГИ ИМА НЯКОИ ОНЛИНЕ!!!

  Hello, I would like to order hookah toobaco,but I live in Bulgaria and this can be a problem!State customs of Bulgaria does not allow the purchase of hookah toobaco!but if you sent it as a gift, and does not describe the true value of the package maybe I got it no problem!!!However, it is important to write documents that is gratis!And it is also important do not writing a document for customs this is a gift from Hookah-Company!
  It must be a gift from private person(Friend)
  If you do this service I will order!
  in the same way my friends have ordered from Smoking Hookah.

  Пращат пратката като подарак, от случаина личност като така се избягват митата по границите! Когато пратката е подарак ,няма никакъв проблем!
  Описва се ,че това е плодова смес и е бесплатно на документите които се представят пред митницата!Аз така го поръчвам и винаги престига!!!!!

  Хаиде сполаи ви!!! И да почерпите :)

 • Нищо ново не казваш (освен разни неща на мега-развален английски), хеле пък матрял за черпня да има! Първите ни поръчки от Hookah-Shisha още преди ПЕТ години бяха организирани по този начин.

  Митницата не се избягва с това, че е подарък. Митническите агенти имат право да задържат всеки пакет, без значение какво пише в декларацията. Като пише „плодова смес“ е много подозрително, защото има тежки разпоредби за внос на храна. Отделно от 2011 година има специална алинея в мит. правилник, който касае ТОЧНО тютюните за наргиле: „2403 11 00“. Имало е и специално обучение по темата – инфо от вътрешен човек. Така че в момента всички тия „плодови сиропи“, „плодови ароматизатори“ и тн – идеално им е ясно какво има в кашона.

  Отделно, отсреща хората, които пращат, трябва да направят данъчна измама, което е федерално престъпление в САЩ, като декларират нереална стойност на пратката. Не всеки е готов да го направи всеки път.

  До преди три години тази схема минаваше, но вече не особено. През 2010 две от три пратки ни бяха спрени на митницата, а през 2012 направихме пак проба – греда. Не изключвам в някой рядък случай да се получи работата с достатъчна „почерпка“ на правилните хора, но озовеш ли се на Веслец в търсене на кашонче с тютюни, най-вероятно ще си платиш митото и ДДСто.

  В Австрия може и да е друго (или Германия, или където и да си в момента), но тук, в София, е така.

 • Да прав си , не всички можем да пишем перфектно като теб на англсики, но на мен ми стига и толкова след като ме разбират от среща !

  Не бях чел никъде тука във форума някъде да споменаваш за този начин по които съм описал аз! За това го написах….а относно митницата и агентите в бг не съм много на ясно, но си мисля че каквито са правилата за Германия и Австрия ,такива трябва да са и в България понеже сме във ЕУ.Аз моя колет си го получих и други приятели са поръчвали по този начин и пратките са престигали! Естествено риск винаги има…това го казват и от магазина!
  А за черпенето нямах предвит тебе!
  Много ми харесва как се явяваш съдия в някои ситуации,къто примерно тази :––––––––––––––––––––––––
  Отделно, отсреща хората, които пращат, трябва да направят данъчна измама, което е федерално престъпление в САЩ, като декларират нереална стойност на пратката. Не всеки е готов да го направи всеки път.
  ––––––––––––––––––––––––
  МОГА ДА ТИ КАЖА САМО ЕДНО, ВСЕКИ ОНЛИНЕ МАГАЗИН В САЩ ИСПРАЩА ПО ТОЗИ НАЧИН ПРАТКИ ЗА ЕВРОПА И ПО ТВОИТЕ РАСЪЖ-
  ДЕНИЯ ВСИЧКИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
  говориш небивалици и сам си противоречиш, като са престъпници значи и ти си бил такъв след като си поръчвал по този начин преди 3 г
  _______________________________________________________________________-
  Както и да е не ми се спори с теб, но стига си плашил хората!!!!
  ––––––––––––––––––––––––

  А ЕТО И ПОСЛЕДНИЯ МИ РАЗГОВОР СЪС АГЕНТ ОТ HOOKAH-COMPANY.COM
  ЗА ДА НЕ КАЖЕШ ЧЕ ПАК СИ ИЗМИСЛЯМ, НО ВСЪЩНОСТ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КВО ЩЕ КАЖЕШ!!
  ––––––––––––––––––––––––
  Customer: Hello, I would like to order hookah toobaco,but I live in Austria and this can be a problem!State customs of Austria does not allow the purchase of hookah toobaco!but if you sent it as a gift, and does not describe the true value of the package maybe I got it no problem!!!However, it is important to write documents that is gratis!And it is also important do not writing a document for customs this is a gift from Hookah-Company! It must be a gift from civilians(Friend) If you do this service I will order! in the same way my friends have ordered from Smoking Hookah.
  Adam: Welcome to Hookah Help, how can I assist you today?
  You are being transferred to Jeff…
  Jeff: Hello, all orders are shipped internationaly through USPS. We mark them as an undeclared gift unde $50 and shisha is labele as fruit molasses so that you have a better chance of getting your package through customs without being taxed.
  Customer: ok thank you
  Jeff: No problem!

 • Не съм казал, че си измисляш, а че не казваш нищо ново.

  „undeclared gift undeр $50 and shisha is labeled as fruit molasses“ – това няма да мине митница в София при никое положение. Първо, под $50 долара е доста неясно. Ако го маркират 40 – спираш. 20 – спираш. Трябва да е 0 долара и точка.

  Второ, ако пише „fruit molasses“, всеки митничар в София ще знае, че това е тютюн за наргиле. Без значение какво количество поръчваш.

  Трето, ако поръчваш под 1 КГ е добра стратегия – увеличаваш шансовете за успех с 0 долара стойност, но разходите по транспорта излизат дебели.

  „ВСЕКИ ОНЛИНЕ МАГАЗИН В САЩ ИСПРАЩА“ – Ако имаш предвид „онлайн магазин изпраща“, дори да пренебрегнем правописа, си в голяма грешка. Съмнява ме да си пазарувал от ВСЕКИ ОНЛИНЕ МАГАЗИН там. Някаква част от хората склоняват на някакви компромиси, но ако им кажеш директно „пишете стойност 0“ – всеки сериозен магазин ще откаже. И не говоря само за наргилета, а всичко друго – дрехи, електроника и тн.

  И да, всеки, който попълва грешна митническа декларация нарушава данъчния закон. Къде видя противоречие, освен в главата си? Обърни внимание, аз не попълвам нищо, аз поръчвам. Дали магазинът ще реши да наруши закона си е негова работа. По смисъла на щатския закон аз съм клиент, който просто пита – ако те искат да са законни са задължени да ми откажат.

  И преди да продължиш, може би е редно да ти обадя, че съм взел 2 семестъра данъчно право, както и че имам близък роднина адвокат в САЩ, с който нашироко съм обсъждал темата.

  Моята цел не е да плаша хората, а да дам реалистична представа. От теб освен спам и половинчати приказки друго не може да се очаква.

  „но си мисля че каквито са правилата за Германия и Австрия ,такива трябва да са и в България понеже сме във ЕУ“ – Продължавай да си го мислиш и животът ти ще бъде все така прекрасен. Но спри да пишеш глупости, за да може и нашия да се подобри.

 • ХА ААХАА, тои животът си ми е прекрасен точно поради факта как мисля и за това съм В Чужбина а не В БГ!!! !
  Казах ти Боби проблема не е в митницата а в теб! След като поръчваш десетки
  килограми тютюн е ясно ,че няма да мине! И аз да съм на митницата и аз няма да ги пусна!!! И понеже се правиш на много умен, реших да звъна до митницата в бг и да попитам как стоят нещата, човека от среща ми каза че ако колета е подарак може да мине без такси,но тютюните които са вътре трябва да са до 800 гр! АКо е 1 кг може пак да няма проблем,незнам не питах но това беше отговора!!!

  Така че Това което ти твърдиш, може да има нещо вярно но само на теория на практика е друго!
  А относно кои магазини са склони да правят такава поръчка може би ще ти кажа?! Това са Smoking Company, i Hookah-Shisha.. Сега да не вземеш да ги усъдиш хората НАЛИ СИ ДАНАЧЕН ИНСПЕКТОР :))))))))))

  PS.Между другото аз със моя мега недOдялан Англиски, маи така беше израза:) Разбрах че Hookah Company имат оферта за поръчка над 150 долара -30 долара от цената на таксата за испращане в ЕУ!!!!което е супер
  Така аз повече няма да пиша по тази тема, нека хората сами се обадят на тези магазини които описах и нека сами разберат как става и кои е по прав от двамата!!! Hookah Shisha дори връща парите ако колета не престигне до Бг! Но спирам до тук , твоита злоба няма граница и ако мине коментара ми хората ще разберат кои е прав и кои не като пишат на магазините по горе ! Само им помогне със англиския че нали си перфекто разбирачев! И да не ми побликуваш коментара е важно че ти ще го прочетеш!!! :))))

 • Поредната глупост написа, но то е ясно… Нека я обсъдим точка по точка.

  Вместо да звъниш в митницата и да ти дадат полвинчат отговор, можеше да провериш в разпоредбите какво пише. Лимитът не е 800 грама, а 2 килограма брутно тегло. Както писах и по-горе, обаче, без значение колко е теглото, ако описанието е подозрително – всеки митничар има право да спре и инспектира пратката (да я отвори). И тогава гредираш.

  Отделно, ние никога не сме правили по-голяма пратка от 2 кг брутно, но нали, ти знаеш всичко за всички ОНЛИНЕ магазини и явно за всички ОНЛИНЕ хора също.

  Така че това, което твърдя, е 100% вярно в общи случай. Вносът по методът, който описваш, е изключение от този общ случай – изключение чрез заобиколка на правилата. Да, възможен е, но не го описвай като 100% сигурен метод, защото заблуждаваш хората. Което го правиш редовно и е вредно, отделно, че дразни.

  Да продължим. Hookah-Shisha не искат да маркират пакетите със стойност НУЛА долара – покажи снимка на такъв пакет за обосновка? Също така, не връщат пари. Когато, преди 3 години, една пратка ни беше спряна на митницата, се свързах с тях и собственикът (Sami Romman) отговори, че това си е наш проблем и не зависи от тях (което е факт).

  От тях сме поръчвали много пъти (до момента 20 и повече). Те са много точни и ги препоръчвам на всички, но НА СОБСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ, защото гаранция няма, когато искаш един човек да наруши закона, а ти да го заобиколиш.

  Както виждаш, няма никаква злоба, просто кротко и методично разбивам твоите заобиколни и непълни глупости на парчета. В случая няма прав и крив – аз пиша как са фактите, а ти представяш една гледна точка.

 • до Сиско
  вместо ментов сок сипи мента и маалко водичка …. и в чашката мента :)
  Нещо невероятно е просто ,вярно ще се позамотаеш ,но е страшно чувсство :)

 • Здравейте,
  Много приятно съм изненадана от това тук и се радвам, че мога да питам и науча нещо. Пуша наргиле от…вчера и нямам никакъв опит.Прочетох всичко за зареждане и тн.Изпълнявам стриктно и се получава. Много искам да знам обаче какво точно пуша. Купих си „Дубайска шатра“ и на кутията пише, че не съдържа никотин, катран и като цяло не е тютюн.Аз стабилно си пуша нормален тютюн и наистина този от наргилето не го усещам така. Може ли някой да ми каже какво всъщност пуша? Защо се казва тютюн като всъщност не е? Има ли такъв със съдържание на никотин? Може ли да се смесва с нормален тютюн?Ако е тютюн важен ли е сорта или само това, с което е напоен?Предварително благодаря и големи поздрави на всички!

 • Здравеи Ина,
  Общо взето правилно си разбрала, “Дубайска шатра” не съдържа никотин и
  не е тютюн!! Какво е точно-(Aромат,глицерин и дървесина)за 2,50 толкоз :). Ако изкаш истенски тютюн си поръчаи от Smoking-Shisha.de
  Не те съветвам да правиш експерименти със нормален тютюн, не става!

 • Благодаря за инфото. Непременно ще си поръчам нещо.Преди това мисля да си изпуша „шатрата“. Тъкмо да свикна малко с наргилето, а и продавача беше полкова любезен, аз си купих един -той ми подари още два.Малко са ми синтетични (пушач съм от доста време, свивам тютюн- не пуша цигари и съм свикнала с плътен, чист аромат, дори и когато пуша ароматни тютюни). Може би затова този не ми харесва много. Както с повечето неща така и с тютюните за наргиле предполагам по-високата цена е един вид предпоставка за по-добро качество. Каква цена е прилична за такова нещо? Извинявам се за тъпия въпрос просто наистина още идея си нямам за нищо.Просто искам да ми е максимално приятно усещането и нямам намерение да пестя от тютюни.:)

 • Ина, пробваи различни аромати и марки тютюни…всеки човек си има вкус , аз немога да ти кажа какво би ти харесало.Трябва сама да разбереш това, и когато намериш подходящата марка и аромат , само него пуши със един и същ маркуч обаче! Без да слагаш други тютюни! Така наргилето ти и маркуча, се нагаждат спрямо тютюна, и така аромата се запазва максимално!! По просто казано, ако пушиш със един и същи маркуч различни аромати продалжително време, става мазало!
  Относно марките, има много!В германия например Ал-ваха и Росана табак струват 13,50 евро и 14,50 , на мен ми харесва повече последния! Но пък на един приятел му харесва Ал-ваха повече. Както казах , всеки човек си има вкус!
  Не е гаранция че скъпият тютюн е хубав, но в българия за съжеление има само “Дубайска шатра” Преди време имаше и по хубави тютюни внасяни основно от сирици, за съжеление обаче там има воина и вносът на тютюн спря!Дубайска шатра се произвежда в България и има свои преоритет, никои не изка да има проблеми със производителите му и за това няма други марки на пазара!(мисля че знаеш за какво говоря)това е реалноста в бг и за много други неща!

 • Опитвам се да си поръчам тютюн от Smoking-Shisha.de обаче на всички пише Achtung:
  Kein Versand von Tabak ins Ausland!. Немския не ми е сила, но това би трябвало да означава, че няма дистрибуция за чужбина. Аз ли нещо бъркам?

 • Не му обръщай внимание на Илиян, той обикновено пуска линкове към сайтове, които доставят единствено до Германия и Австрия. Аз лично пазарувам от shisha-net.de, понеже те не правят проблем за доставка на тютюни до България. Aко искаш пробвай и kaya-shisha.de, но от тях досега не съм взимал и не знам как е… :)

 • Това вече е друго нещо.Бях започнала леко да се сдухвам във връзка с тези тютюни. Благодаря :)

 • Аз до колкото знам на всички немски саитове пише така- Achtung:
  Kein Versand von Tabak ins Ausland!
  Живея в Австрия , която не е Германия и също е в този списък, но на мен ми изпращат! Ако надхвърлиш 50 евро парите за доставка стават по малко.От
  shisha-net.de и kaya-shisha.de никога нищо не поръчвам , понеже доставката им е много висока, някаде около 20 евро! На мен Smoking-Shisha.de ми взима 5 евро за доставка ,за поръчка над 50 евро и бесплатна доставка за поръчка над 100 евро! За България обаче може да е различно.Ако изкаш може да пробваш и тук; http://www.hookahcompany.com/ от там поръчах вчера , от всички марки тютюни по 50 гр да видим дали ще престигнат, и дали наистина има проблеми със американските тютюни или не! (нужна ти е кредитна карта)

 • Така, колета ми престигна от САЩ!!!
  поръчах от всички марки по 50гр-Фантазия,Роман,Старбъз,Фумари и др.
  Общо 1кг!Също така и няколко аксесоара за наргиле.Със Удоволствие бих качил
  снимка на колета и на етикета!Но мисля ,че в този форум това е невъзможно?!
  Да си призная честно…доста се претеснявах дали ще престигне пратката!Понеже закона за тютюн и алкохол е същия какъвто е във България,абсолютно е забранено копуването на тютюн от онлаин магазини(интернет) а и дискусията относно това, доста ме претесни!Но го получих!!!На ЕТИКЕТА Е ОПИСАНО САМО АКСЕСОАРИ ЗА НАРГИЛЕ!!! стоиноста е 35$
  изпращат го къто подарак от някаква личност(НЕ ГО ПОЗНАВАМ)но по важното е че схемата за която говорих РАБОТИ!!!Ясно е , че закона е нарушен за това няма да назовавам името на магазина!
  Пс:НЕ ПИШЕ НИКЪДЕ ФРУИТ МОЛАССЕ

 • Здравейте! Искам да питам какво е вашето мнение за насипните тютюни от арабеск? Купих си няколко вида, и като цяло съм доволен, но са доста напоени в сос и капе от чашката, както и има доста едри листове тютюн и на финала доста големи клечоци! Какво е вашето мнение, защото се чудя дали да опитвам да търся още или да си стоя с тия… определено ми харесват като аромат, но пак казвам изисква се много да се къса и дреби, да се махат клечки и сиропа е мааалко множко…

 • А какъв тютюн като марка си купил?

 • Аз ти препоръчвам да истискаш тютюна за да няма толкова сок, когато го слагаш в чашката!Наличието на много клечки не говори за добро качество, но пък ако толкова ти харесва аромата може да ги отделиш!!!Накълцаи го със нож щом листата са толкова едри ! Хепи Смокинг :)

 • купих тютюн марка незнайна от магазин арабеск в ст град! Днес купих тютюн накла ли къв боклук е там… категорично не става… категорично! Две шепи съчки извадих при едно зареждане на чашката, не вади дим, вие ми се свят… в сравнение с арабеския е 10 класи надолу! Да в тютюна на арабеск (някакъв в пликче) наистина има клончета, но те са много по- малко от този в наклата! Вади много дим и не ми се вие свят от него! Наклата я взех от симеон, оригинал е уж… просто съм ужасяващо разочарован

 • Зависи каква е партидата. Като цяло Наклата е долнопробна марка, но в нас имам един кокос (със сигурност не е менте) и ако проявиш малко фантазия, става за пушене. Лошото е, че за 20 минути вкуса заминава. Имах изградено мнение и за Мазая, но последния път си взех една кутийка двойна ябълка за проба (след много убеждения от арабина, че бил много хубав и тн) и наистина се оказа така. На вкус беше почти като двойната ябълка на Ал Факер. Изкарва поне час без да се губи вкус и аромат. Последната Мазая, която пробвах преди година някъде, беше една роза, дето няма да я пожелая и на най-големия си враг… :)

 • „Държа да отбележа един факт който ще учуди 95% от хората тук. Дубайска шатра е уникално хубав тютюн.На фона на моя скромен опит мога да кажа че това е най-добрия тютюн в България.Това че няма вкус и т.н. е породено от факта че просто не знаем как да опаковаме чашката.Преди седмица бях в магазина за горна част.След около 30min спор с един от продавачите той ми направи една чашка за да ме увери че наргилето си ми е наред(понеже ОТКАЗА да ми продаде горна част). Просто онемях когато си дръпнах…вкус, аромат, количество и качество на дима, всичко беше повече от перфектно.Трябва да ви кажа че аз от 1 седмица не съм пипал кофичката с Al fakher. Ако някой се интересува ще постна клипче.“

  Най-после смогнах да го направя :D Ето го обещания клип :) Предварително се извинявам за качеството :) http://vbox7.com/play:c3279af505

 • titanium искам да ти кажа че аз също наскоро за пореден път си взех Nakhla и трябва да ти кажа че при мен си се получават нещата при това доста добре. Фен съм на марката от доста време и все хубави впечатления имам, но явно ти не правиш нещо както трябва :) ако има желаещи ще направя клипче как точно се зарежда и пущи Nakhla :)

 • Кико, евалата за труда, клипа, обясненията. Това май е първото изчерпателно видео за пълнене на чашка на роден език. Изкефи ме :)

  Сега, друг е въпросът, че реално в клипа показваш на 90% нещата, които сме описали тук преди няколко години. Основно видях 2 разминавания:
  • в края духваш в чашката отдолу, вместо да дръпнеш, което според нашия опит не е добре, защото налепя тютюн на горното фолио. Ако при чистенето на чашката имаш залепнал тютюн, според мен лично е зле.
  • за дърпането в началото – с проби и грешки сме установили, че ако пришпорваш тютюна, пушиш по-кратко или не толкова ароматно. За Шатрата не мога да говоря, но за Fumari/SS/Romman си важи с голяма сила.

 • Това е метода който работи най-добре за мен. В това видео просто споделям опита си както би казал ти :)

 • За недоволните от марка El Nakhla … :) http://vbox7.com/play:ad15053146

 • Клипчетата са супер, браво на Кико за труда! :)
  За да не се повтарям с коментара на Боби, бих добавил още едно нещо, което според мен не е правилно, но щом при Кико работи, супер – лошо няма. Например това за фолиото. Във първото клипче казваш, че лъскавата страна задължително трябва да е нагоре, а според мен е точно обратното. Когато готвим нещо под фолио във фурната, оставяме матовата страна нагоре, а лъскавата към манджата. При чашката е същата логика – в нея реално пак готвим тютюна. При мен работи този метод и единствено така ми се получава добре. Иначе ако са по-слаби въглените, се губи част от топлината. С второто клипче, мога да кажа, че съм 100% съгласен. При мен Наклата във вортекса, никога не ми се е получавала добре, докато в египетската чашка става ок. Друг въпрос е вкуса. Като казвам, че Дубайската шатра и наклата са долнопробни марки, говоря само за моя вкус. Допреди да опитам нещо друго, ги пушех, защото не съм предполагал, какво може да представлява Старбъз, Фумари и тн (като марки ги научих, след като започнах да чета тук). След като пробвах за първи път от тях, останах зашеметен от разликата в качеството и вкуса. Съответно, рецепторите ти се настройват към тези тютюни и после вече е невъзможно да си запалиш наргиле, например с Дубайска шатра и да го пушиш с кеф. Отделен е въпроса, че има доста вкусове от тези тютюни, които никога не бих си купил от ново, но винаги ще предпочета пред шатри и тн. Сега ще изредя няколко от тях:
  Fumari White Peach – много ароматен и сладък като отвориш пакетчето, но при пушене няма почти никакъв друг вкус, освен на костилката от прасковата. Доста неприятно усещане…
  Fumari White Gummi Bear – същото – хубав аромат, но при пушене, почти никакъв вкус. Явно серията White е някакси по-особена. Няма да ѝ дам втори шанс. Затова се отказах да поръчам White Grape впоследствие.
  Starbuzz – вкусовете Christmas Mix, Apple Cinnamon, Apple martini не бих поръчал никога повече.
  Romman – Cola-та специално стои на дъното в класацията ми. От тази марка поръчвам единствено шоколад и ванилия – микса от тях е невероятен. Но доста техни вкусове са ме разочаровали.
  Fantasia – харесаха ми единствено Аce of Spades (шоколад+мента) и Purple haze (боровинки някакви). Black martini, Dragon’s breath и особено Million dollar flavor бяха пълно разочарование.
  Tangiers – опитвал съм единствено Koke (вкус на кола), но от нормалната серия не бих взел втори път. Толкова е тежък, че не мога да го пуша с удоволствие. Ако някой е пушил цигари Житан едно време, ами нещо подобно е. Удря те като с парен чук при вдишване. На следващата поръчка ще пробвам нещо от серията Lucid. Чух, че те били по-олекотен вариант.
  Спирам дотук – този пост стана толкова дълъг, че надали някой ще го дочете до края… :)

 • Лъскавата страна нагоре само при готовото фолио. А иначе при другото фолио лъскавото си е надолу :)

 • Колкото до вкуса на тютюна сигурно си прав.За момента най-доброто което съм пушил е AF Golden, a сега чакам пратка от Турция за да видя и Шербетлито що за странна порода прасе е. Да се надяваме че скоро и аз ще пробвам SB i FM :)

 • AF Gold са страхотни тютюни, поне според моя вкус и ги предпочитам пред доста други известни марки. За Шербетлито да ти кажа, не съм особено очарован като цяло, но на доста хора им харесва. Ти ще си прецениш… Най-доброто, което съм пробвал е шоколадът им, но всъщност вкуса му е по-скоро на какао. Обикновено идват пресни (имам предвид, че рядко застояват из пазарите им) и са доста сочни… :)

 • Шербетлито си е много хубав тютюн!За почетателите на Фумари и Алфакер обаче ще е слабичък! Препоръчвам ви да истискате малко тютюна преди да го сложите в чашката,понеже Шербетли са винаги доста сочни.
  Пробвала съм почти всъакакви марки тютюни, и наи лошите които никога повече не бих пушила са Алфакера и Наклата! :(

 • Вчера си взех от арабите на Женски пазар от тези – http://www.argelinitobacco.com/250gr-1.html „White Russian“ . За първи път ги виждам тези тютюни по тия магазинчета. Тия дни ще го пробвам, и ще пиша.

 • Здравейте, още не съм пробвал моето наргиле и имам въпроси.
  купих си малко наргиле около 20 см.за да мога да си го крия под леглото от майка ми. още не съм си купил тютюн защото не знам колко грама да си взема за едно пушене горе- долу колко грама ще ми трябват . Някой може ли да ми помогне извинете ако си повторил някое мнение

 • За едно зареждане ще ти трябват 5-10 грама според размера на чашката и колко я натъпчеш. Според мен започни с 1 кутийка от 50 грама Ал Факер. Избягвай Дубайска Шатра (лично мнение).

 • Няма да е лошо да кажеш дали е добър тютюна сънчо! Иначе Боби 1 приятел ми праща Дубайска шатра тютюн и съм доволен като ги използвам с кокосовите въглени сега попаднах на тези -> http://gigadrinks.com/product/4635/vagleni-za-nargile-kokonara-1kg.html
  И с по – голям пласт от фолиото става супер аз не ги харесвам Ал Факер и Бахара много горчиво ми става от тях, но все пак явно не бил качествен пък и всеки си има право на избор! :) Дано този Рашън е добър ще чакам да каже!

 • Тютюнът беше добър, лошото е че като ходих преди няколко дни до същия магазин вече нямаше. Питах човека от магазина, той каза че инцидентно му носят разни тютюни, но няма гаранция кога и какво. Така че проверявам чат-пат. Мисля че това е магазинът http://goo.gl/maps/c1zro .

 • Искам да споделя нещо много странно което ми се случи скоро. От доста време си търся AF 500гр, онзи ден си намерих килограм оригинал. Оказа се че е с изтекъл срок на годност през август тази година. Въпреки това поех риска и си го купих. Трябва да ви кажа че въпреки че е стар вкуса и количеството дим което вадя от този тютюн е около 5 пъти повече от пресния, в случая става въпрос за АФ две ябълки. Както Боби беше казал по нагоре хубавия тютюн е би следвало да е кафяв и да оцвети сместа :)Така че понякога нещата не винаги са такива каквито изглеждат:)

 • Глицеринът се слага в тютюна за повече пушек. Обаче от друга страна е много вреден за сърцето заради внезапното ускоряване на сърцебиенето. Ефекта му отминава чак след няколко часа.

 • Някои знае ли , от къде мога да поръчам фумари , старбъз, роман ? Hookah- Shisha вече не испращат тютюни както напреди!Задължават ги да описват всяка опаковка тютюн в колета, а това автоматично ни лишава от възможноста да получим пратката успешно :( Последната пратка ми я задаржаха на границата , и когато им се обадих ми казаха че колета има непозволено съдържание и ще бъде върнат обратно :( Исках да платя , мито или там каквито такси има, но също ми отказаха !

 • Здравейте,
  искам да споделя,че в студ. град до старото кафе КОхиба ( при зала Христо Ботев) има едно магазинче за тютюни ( Не арабеск) където са докарали може би 7-8 вида АФ от малките разфасовки и смея да твърдя,че са добри за пушене. И да ви попитам някой поръчвал ли е от т.нар. Официален вносител на Старбъз защото ми се струва странно да продават насипен тютюн на фумари по фб :) АКо бъркам се извинявам предварително .

 • Да, аз също минах онзи ден от там и имаше доста аромати. Тютюнът е истински, но за съжаление имаше само в малки кутийки, които аз лично избягвам. Съдържанието им, винаги е малко по-сухо, отколкото в 250 грамовите, съответно и вкусът издържа по-малко време, но като цяло се пуши. Онзи ден имаше кокос, праскова, слива, двойна ябълка и още 3-4, които не помня. Въглените, които продава човека, също са много добри.
  Относно „Официалният вносител на Старбъз за България“, работата намирисва на чисто порно и аз като цяло не ги взимам на сериозно…

 • Ако поръчам един килограм Фумари за Бг , ще има ли проблем на митницата?

 • Добър вечер!

  Аз съм доста неопитен пушач,да кажа преди да попитам. :)

  От време на време попадам на тютюни,които като ги пуша започва да ме дразни небцето и да прикашлям.Сега се сещам за следните : аромат „Red bull“ на Ориент и аромат „Дубайски пират“ на Дубайска шатра.

  Самият тютюн ли е тежък,или аз съм прекалено неопитен в пушенето или пък тютюнът не е наред?

  На някои ще им се стори смешно,че питам,ама като не знам освен да питам какво друго да се прави. :)

 • В случая пренагряваш тютюна. Пробвай да намалиш топлината, като махнеш единия въглен за известно време.

 • Не е зъдалжително въглена да е проблема :)

 • Ами пиши какво ти е предположението, за да сме от полза на колегата. Така само с подхвърлени изречения нищо не правим. Той е написал марката на „тютюните“ (не съм сложил случайно кавичките), за които става въпрос. Говорим за Дубайска шатра и Ориент. В първото са само някакви стърготини. То и на кутийката си пише, че има всичко друго, но не и тютюн вътре. За Ориент, нищо не мога да кажа, понеже не съм го пробвал, а нямам и намерение. Ако ставаше въпрос за Tangiers примерно, значи причината можеше и да не е в пренагряването. Поне според мен.
  Относно това, което питаш за Фумарито, не би трябвало да имаш проблем на митницата, ако съдържанието е описано точно и си платиш всички акцизи, мита и тн. Ако се опиташ да минеш метър с описание от рода на Fruit molases или аромати, ще гредираш 100%. Вече е така и аз не рискувам от година и половина насам. Ако искаш може и да се пробваш, но за цяло кило не мисля, че си заслужава. То само доставката ще ти е 60 долара поне…

 • А някои знае ли къде се намира митницата в София и какви такси се плащат за 1 кг Фумари примерно ?

 • Митницата е на „Веслец 84“, точно до автогарата на Централна гара. Приготви си 80% от цялата стойност на поръчката (доставката също влиза в нея) за акциз и 20% ДДС.

 • Благодаря, аз доставка не съм плащал… понеже имах доста регал поинтс и ги използвах за доставката, отделно имаше – 20% на фумарита в саита. Цялата поръчка ми излиезе 61 долара. Обадих им се , казаха че няма проблем :)

 • Здравейте,тук намерих наистина качествен тютюн за наргиле а не онези ментета който си купувах от Царството на наргилетата и от женския пазар…
  Пробрайте няма да съжалявате а и цената е супер.Аз бих ви препоръчал кола,вишна и ягода тези ги пробвах бяха много добри и ароматни и мисля да си поръчам и от останалите им вкусове.
  https://www.facebook.com/nargileta
  От тази страничка ги поръчах :)
  Успех колеги.

 • Здравейте,
  Иска ми се да добавя, поради видяният от мен въпрос по-горе- ако използвате бързо-запалими въглени (силно ненавиждам такъв вид въглени), ги счупете в средата на две(дори и на 4). Поставете ги в краищаща на чашката- така тютюнът ще се нагрява равномерно и ако сте следвали указанията за поставянето на аромата в чашката правилно(да не се допира до фолиото) не би трябвало да има проблем. Когато поставяте тютюна не го слагайте буквално докато чашката е в-у наргилето, а премахнете чашката, сложете го, повдигнете чашката до нивото на очите си, за да видите дали аромата не е повече и сложете фолиото. Приято „задимяване“! :D :)

 • Мерси за съвета, Георги.

 • Иван Маринов

  Здравейте :)
  Краткото ми проучване установи, че хубав тютюн май ще се наложи да си поръчвам по интернет. В момента съм се спрял на Старбъз, като марка, но ми е трудно да преценя какви аромати да поръчам. Бих искал да попитам за лични впечатления, кои са най-хубави, разбира се от ваша гледна точка. В чужди форуми доста харесват примерно X on the Beach, White Peach, Marlett. Вие какво мислите? Какви други бихте препоръчали?
  Освен това бих искал да попитам как е най-удачно да стане поръчката от административна гледна точка. По-добре ли е да поръчам възможно най-много наведнъж, или така рискувам да ме уличат като търговец :D. Има ли нещо, за което трябва да внимавам?

  Благодаря предварително,
  Иван :)

 • От вкусовете на Старбъз, ти препоръчвам с две ръце, единствено Blue Mist, Pirate’s Cave, Chocolate Mint (почти същия, като Фумари Mint chocolate Chill) и евентуално UFO, но него доста хора не го харесват, понеже е доста тежък като аромат. На мен лично ми е един от любимите. Прасковата, каквато и марка да е, винаги има нещо, като остатъчен вкус на костилка и се съмнявам да ти хареса. Все пак, ако решиш, си вземи за проба някоя кутийка от 50 гр. Основно правило при мен е, като се чудя за някой вкус, просто гледам няколко ревюта на този тютюн в ютуб и ако се припокриват мненията на повечето хора, решавам дали да го поръчам или не.
  На митницата, никой не го интересува дали си търговец или не. Просто си плащаш ДДС, мито и тн., и си освобождаваш пратката.

 • Иван Маринов

  Много балгодаря :)
  Преди всичко, честит празник!

  Мисля, че попрочетох горе-долу всички мнения и коментари по-горе и забелязах че явно има проблем с получаването на тютюни. Има ли още такова нещо или е било свързано само с тютюните от америка? Ако трябва да съм още по-конкретен има ли сигурни сайтове, от които може да се пазарува, без притеснение за легални проблеми и нарушаване на закона?

 • Ако имаш предвид, да не се плащат акцизи и мито, трябва да си поръчаш от някой европейски сайт. Например shisha-net.de, kaya-shisha.de, shisha-world.com (от него не изпращат тютюн извън Германия, така че ако решиш да поръчаш точно от там, използвай gabco.org) или пък shisha-nil.de. Засега, няма наличен Старбъз из немските сайтове, или поне аз не намирам такъв. Мога да ти препоръчам Mizo или Nakhla Mix. Като качество са много добри, на цена също. На Mizo специално, вкусовете портокал и диня са невероятни…

 • Иван Маринов

  Още веднъж благодаря :)

  Ако проблемът на пазаруването от Щатите е плащането на акциз и мито, мисля, че за един път ще се прежаля :). По-скоро бях останал с впечтление, че има забрана за внос на тютюни и, че рискувам да върнат пратката, т.е. да си платя пратката, но да не получа нищо. Има ли такова нещо?

 • Няма такова нещо. Ако искаш си поръчай и 10 кг. тютюн, но при над два кг. (бруто тегло) почти всички пакети се отварят на митницата, или поне 90% от тях. Никой няма да ти спре пратка, освен в случай, че откажеш да платиш дължимите такси.

 • Иван Маринов

  Много Благодаря,
  Съжалявам за късния отгоовор, но чак сега ми остана малко временце да погледна.
  От доста време се каня да споделя и моите впечатления от тютюните тук, да дам и аз нещо на форума, ама…
  Пусто време – все не стига :)

  Иначе вчера си взех портокал на Ал Фахър от Царството, ама.. нещо много бедно станало там, отдавна не бях ходил, но човекът каза, че продава само и единствено Ал Фахър.

 • Здравко Славов

  Здравейте, от къде моа да намеря онлайн тютюн Ал Фахър

 • Ако си от София, най-добре мини през „Арабеск“ в Студентски град. Ако не, виж в немските сайтове, но цената няма да ти хареса особено. Ако ти се рискува, си поръчай от тук, на цена 59 евро за пет кутии по 250 грама с безплатна доставка, но имай предвид, че пристигат директно от ОАЕ и може да ти ги спрат на митницата. Изборът е твой. :)
  http://www.dubai-shisha.com/products/de/Shisha-Tabak/Sonderangebote/5-x-250g-versandkostenfrei-.html

 • Здравейте искам да споделя, че в Студентски град отвориха ново магазинче и е сравнително по-евтино от ,,Арабеск“ . Тютюн Ал Факер 50гр. е на цена 4лв има също и 250гр, който е на цена 18лв.Преди да открия този магазин, от който разбрах от приятели си взех Ал Факер от ,,Арабес“ с аромат на пъпеш понеже много ми харесва, но останах с много лошо впечатление, никакъв аромат нямаше тютюна и ми се струваше доста сух. Може би са ми дали стар… и аз не знам, но отидох в другия магазин, но за жалост там нямаше Ал Факер с аромат на пъпеш. Дано съм ви бил полезен :)

 • Можете ли да ми кажете дали този тютюн е хубав. http://xn--80agglpiw.com/bg/9–tiutiuni-aromati-nargile-al-fakher-

 • Не знам дали имаш предвид определен вкус или марката АФ като цяло. На мен на този линк ми излизат различни тютюни. Като цяло са много добри, но някои от ароматите им за нищо не стават, поне по мои предпочитания. Грозде, Мента, Портокал, Дъвка с мента или с канела, лимон с мента и още 2-3 гледам да имам винаги заредени, защото са много добри. Останалите са средна хубост. Кардамон и канела също са добри, но са малко особени като вкус и ги ползвам повече за миксове. Диня, ягода, киви и особено роза съм пушил веднъж-два пъти и не смятам да потретям. И пак казвам (като футболист след мач), че говоря единствено за моя си вкус. Пробвай и си прецени за себе си, но не пропускай да опиташ чистата им мента. За мен това е най-доброто след Cane Mint на Tangiers… :)

 • Des Georgieva

  Здравейте, бих искала помощ относно тютюните. Мога ли да се свържа с вас и да ми препоръчате хубав тютюн и бих ли могла да си го купувам от вас. Също и някаква препоръка за тютюни без никотин. Пуша Al Fakher на цена 6 лв.и Al Faher на цена 2.50 лв., закупени от Царството в София, вторият явно е някакво менте на първия, незнам… определено има голяма разлика между двата…
  Вторият ми въпрос е, и при двата тютюна се получава един и същ ефект… ужасно ми сладнят на вкус, чак лошо ми става понякога, а съм пробвала и сладките вкусове и уж не толкова сладките… разлика няма… аз ли нещо не правя като хората или може да е свързано и със самото наргиле…
  Благодаря!

 • Zadimeno.com не е търговски сайт и тютюни не се продават при нас. Прочети внимателно секциите и ще разбереш предпочитанията към тютюните на повечето писали тук, но всичко се свежда единствено до въпрос на вкус. Ал Факер има доста сладки и остри аромати, като грозде, двойна ябълка, лимон с мента и тн. Ако ти се струват рязки и сладникави ги смени с нещо по-меко, но като цяло тази марка е единствената, която е сносна и става за пушене, а и същевременно може да се намери на територията на България. Цени от 4 до 6 лв са нормални за малките 50 грамови кутийки, но всичко под тази цена най-вероятно е менте. Ако ти се пуши нещо различно, има доста международни сайтове, които са споменати и тук. Или поне повечето от тях, но предполагам на всички е ясно, че там вече отиваме на съвсем други цени. Съответно може да се наложи да се плащат мита, ДДС и тн. За доставката, която хич не е малка, предполагам, че не е нужно да напомням. И все пак има една приказка „Кеф цена няма“, така че ако решиш пробвай да си поръчаш, или пък най-евтиния вариант е да помолиш някой приятел да ти донесе някое и друго пакетче. Така ще си спестиш поне доставката, която от щатите да речем, хич не е малка. Успех! :)

 • Какво може да се използва на мястото на тютюна. защото несъм пушач

 • Имаш няколко варианта – билкови тютюни от рода на SOEX, Al Fakher herbal или пък от камъните на shiazo. Ако не си от София, можеш да ги поръчаш онлайн от Германия, да кажем. Потърси в Гугъл повече информация, а може и в youtube да погледнеш какво представляват. Продават и безникотинови електронни наргилета, но ние лично (екипът на Задимено) не сме почитатели на нито един от тези варианти, като цяло… :)

 • Здравейте! Много ви моля, кажете ми магазин в Пловдив, от който мога да си купя тютюн за наргиле Ал Факер!Много искам да го пробвам, но никъде не откривам! Моля, споделете… :)

 • Здравейте,от скоро със 2 приятелчета почнахме да пушим наргиле !
  Може би средата на миналият месец (Юли 2015 година) .
  Мина,вече 1 месец . Няма,никога да забравя първият ни път,когато горчеше отвратително и си мислихме,че е от самото наргиле :D . Разрових се във вашият сайт свърши ми страхотна работа,вече след 1 месец сме страшно доволни харесва ни ! Благодаря за всичко,страшно добре е обяснено в сайта :) .
  Та,понеже досега сме пушили само 2 тютюна ! И двата са на Al Fakher (1.- Портокал Добър Вкус) (2.-Вчера свърши със Пъпеш също не е кофти но портокала беше по-добър !)
  Издържат ни,средно около 2 седмици тези за 5 лева !
  Искам да попитам,понеже вчера свърши пъпеша и искам да поръчам нещо от нета,до 1-2 дена ! Попаднах на някаква Дубайска Шатра,голям размер за 14,90 . Та искам да попитам как е самият вид ?? Заслужава ли си,или да си заредим 2 на Fakhera пак ??

 • Дубайската шатра не става за нищо. Пробвайте, ако решите, поне за да знаете какво представлява, но това е най-долнокачественото нещо на пазара към момента. Като изключим разни наливни смески, приготвени кой знае в кое мазе. Иначе за тези пари излизат горе долу три кутийки АФ от 50 гр. По-добрият вариант в случая, поне според мен…

 • Така,ще направим мерси !!
  <3

 • Димитър

  Пуснали са Fumari в shisha world. Цената е малко неприятна обаче , ама някой ден ще се почерпя :).

 • Здравейте ! Искам да попитам от къде мога да си купя качествен тютюн в София , защото ми е писнало от ментета и боклуци :)

 • Димитър

  В „Двете ябълки“ на ул. „княз Борис 1“ (близо до женски пазар) има Starbuzz. 250гр- 70 лв. Колко е истински не знам.

 • Здравейте, попаднах на няколко ревюта на германския тютюн Kismet Noir. Изглеждат доста обнабеждаващи, а и ми е зор да пуша кафе, шоколад и тн.
  Имам познат в Германия, но ме интересува следното: Ако ми прати тютюните по пощата би ли имало проблем в България и ще трябва ли да се заплаща нещо допълнително?

 • Не би трябвало да има проблем или поне при мен, до този момент не е имало. Все пак сме в ЕС.

 • Здравейте, знаете ли какви такси се заплащат на митницата при освобождаване на тютюни, поръчани от dubai-shisha?

 • здравейте

  инетересува ме този глицерин какъв е?Растителен,ЧЗА или друг

  http://apteka.framar.bg/30031076/%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD-40-%D0%B3%D1%80-%D0%B2%D1%82

  благодаря

 • Някой да има идея от къде може да се закупи легален тютюн с бандерол. Благодаря!

 • Иво Маринов

  Здравейте,

  Попаднах на едни пичове, който предлагат оригинален тютюн и steam stones na много добра цена:
  https://www.facebook.com/StrabuzzBulgaria/

  Доста приятно съм изненадан от Steam Stones серията на Starbuzz, добра продължителност на пушене, плътен вкус и дим без да дере гърлото дори и след 2 часа пушене, определено си заслужава за парите.

  Преди време си купих Starbuzz от Двете Ябълки, въпреки високата цена за 200 гр. Тютюна определено е менте – няма и холограмен стикер на пакета, което е достатъчно ясно.

 • Димитър

  Здравейте,

  Някой да е поръчвал тютюн от http://www.shisha-world.com ? Няколко пъти съм си купувал наргилета от там и няма грижи, обаче пише че тютюнът може да се поръчва само за Германия, и без „packing station“ – мислех си за Габко, ама….
  Някой мнение?

 • Здравейте, сдобих се с малко повечко тютюн AL FAKHER и се чудех, дали някой може да подскаже как да го съхранявам, а ѝ също така дали има някъде, където мога да го продам на доста по-ниска цена, разбира се след като го пробва, за да види дали му харесва. Но повече ме интересува как да го съхранявам правилно?

 • Здравейте,
  ако някой знае от къде да се сдобия с хубав марков тютюн (европа или бг) да даде инфо на mario87@abv.bg , че поръчка от щатите излиза златна с транспорта на единични бройки.

 • Джамбазов

  Здравейте, от провинцията съм, и аз като колегата по-горе се интересувам къде онлайн може да се поръча хубав тютюн (От София или другаде) – Argelini, Starbuzz (пичовете от StarBuzz Bulgaria ми предлагат само SteamStones), или поне по-качествен дубайски Al Fakher ? В нета е пълно с адски долнопробни ментета.

 • Здравейте, някои да зняе откъде може да се намери Starbuzz камъни или тютюн по високо качество от алфакер? Обиколих цяла София и в нито едно от познатите места няма. Също така бих искал да попитам дали някои е поръчвал от международните сайтове и дали има проблеми на границата?

Leave a Reply